Er blijkt niet één gemeenschappelijke voorouder te zijn, maar er zijn meerdere takken. Misschien dat sommige takken nog aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De hier gegeven genealogieën worden gepresenteerd met inachtneming van de privacy van (mogelijk) nog levende personen. Daarom zijn de laatste generaties niet opgenomen. Genealogieën van de volgende stamhouders worden gegeven:

Frans Stevens (Steenwijkerwold, Nijeveen en Havelte)
Deze tak heeft een aantal personen met de achternaam Luten voortgebracht. Zie de generaties III en IV. Er zijn geen takken met de naam Luten uit voortgekomen. Uiteindelijk heet iedereen van dit geslacht Fransen.

Jan Coops (Staphorst, Rouveen)
Deze tak krijgt de naam Luten van Luigjen Hendriks (III). Enkele leden van deze tak zijn geëmigreerd naar de Verenigde Staten. Er zijn nog levende nakomelingen van deze tak.

Jan Hendriks (Ruinen, Hoogeveen en Staphorst) Het is onduidelijk hoe deze tak aan de naam Luten is gekomen. Alle kinderen van Meuwes Jans (II) heten Luten. Mogelijk is deze tak te koppelen aan de genealogie Koert Geerts. Qua namen (Jan en Hendrik) en tijd zou dat kunnen. Er leven momenteel nog levende afstammelingen van deze tak.

Jan Tonnis (Beulake, Wanneperveen, Nieuwleusen en Staphorst) 
De tak ontleent zijn naam aan de vader van Nelligje Luiten. Alle kinderen van Luite Siemens, zoon van Siemen Sanders en Nelligeje Luiten hebben de naam Luiten. Uiteindeljk wordt dit Luten. Er zijn nog levende nakomelingen van deze tak. 
Zie ook: G.W. Beltman: Het verleden van de familie Lutens (hoe zit dat in elkaar?), Steenwijk 1982. 

Koert Geerts (Kolderveen, Nijeveen, Wanneperveen en Havelte)
Deze tak is genoemd naar Lute Coerts (II).

Luite Thomas (Wapserveen, Havelte en Uffelte)
De tak is genoemd naar Luite Thomas (I). Waarschijnlijk zijn er nog levende nakomelingen van deze tak.

Pieter Jans (Ruinerwold, Avereest, DeWijk, Hardenberg en Koekange )
In deze tak is geen persoon gevonden waaraan de tak de naam Luten zou kunnen verbinden. Van deze tak zijn nog levende nakomelingen in leven.

Daarnaast is er nog een tak Luten ontstaan in Limburg: Wilhelmus Luten.

De genealogieën zijn gemaakt met Gens Data Pro.

begin pagina